Retningslinjer for utenlandsreiser og bestilling av utenlandsreiser

Oppdatert 14. september 2020


Med bakgrunn i at Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land har idrettslaget bestemte følgende retningslinjer for reiser og bestilling av reiser til utenlandet.

Hovedstyret oppfordrer på generell basis å unngå å reise utenlands, da det ikke er nødvendig for trening og konkurranse.

Alle lag/grupper/årganger som planlegger å bestille eller melde seg på arrangement som medfører utenlandsreiser frem til og med juli 2021 skal rapportere alle sine planer og ønsker til sitt gruppestyre med en gang.

  • Gruppestyret skal i samråd med lag/grupper/årganger vurdere hvilke konsekvenser dette kan få økonomisk for gruppa/laget/årgangen om reisen ikke kan gjennomføres, enten fordi landet reisen planlegges kan bli rød sone eller at Norge er rød sone og en får innreisenekt. Det kan også være egenandeler som ikke betales tilbake av arrangør eller dekkes av reiseforsikring. 
  • Gruppestyret skal i samråd med lag/grupper/årganger vurdere om det kan få konsekvenser som frafall, at enkelte føler press for å reise selv om det kan føles uttrykt. At noen kan reise og ikke andre av en eller annen årsak kan føles som utestengelse.
  • Gruppestyret skal i samråd med lag/grupper/årganger vurdere i hvilken grad en reise til turneringer, cuper og treningsopphold er tilrådelig.

Alle reiser med et lag/gruppe i idrettslaget eller deler av et lag/gruppe i idrettslaget som skal på turnering, treningsleir o.l. er å regne som en reise i regi av idrettslaget, selv om det er bestilt i privat regi.

Reiser en enkelt utøver alene og har avtalte med en operatør, et lag i utlandet eller et akademi utlandet for å trene og dette er ordnet privat så er det ikke en reise i regi av idrettslaget. Her gjelder nasjonale regler.

Disse retningslinjene kan endres på kort varsel.

 

Vennlig hilsen 

Kjelsås idrettslag
Hovedstyret