Endringer i smittevernsreglene fra 15. juni

Postet av Kjelsås Idrettslag den 20. Mai 2020

Pressen skriver i dag om oppmykninger i smittevernsreglene fra 15. juni.

Mykner opp 15. juni
Til NRK sier kulturministeren at Regjeringen myker opp smittevernreglene og har besluttet at barn og unge under 20 år kan drive idrett med såkalt "begrenset fysisk kontakt" utendørs fra og med 15. juni. Det betyr blant annet at barn og unge kan trene fotball som før koronapandemien, uten å måtte forholde seg til dagens krav om én meters avstand.

Ikke for alle
Det gjenstår et stykke arbeid med å kartlegge hvilke andre idretter som skal åpnes opp i tiden fremover og hvor mange som kan spille mot hverandre på en fotballbane samtidig.
Selv om barnefotballen kan starte opp med normal kontakttrening om noen uker, skrives det også at det trolig er verre med idretter som f. eks. håndball, som har mer nærkontakt. I et notat fra Folkehelseinstituttet ble det kjent at de foreslo å differensiere idretter ut fra hvor mye kontakt utøverne har.

Nye retningslinjer
VG skriver at Helsedepartementet gir nå Helsedirektoratet i oppdrag å utarbeide ny veileder som erstatter veilederen som nettopp ble lansert, denne blir kanskje differensiert for ulike idretter.

Idrettsforbundet
Norges idrettsforbund vil som før jobbe tett med de enkelte særforbundene og Helsedirektoratet for å utrede hvilke idretter som kan forventes å komme i gang med tilnærmet normal aktivitet i løpet av juni.

Gode nyheter
Dette er gode nyheter for alle oss som er glad i idrett. Kjelsås idrettslag følger med på utviklingen og samarbeider tett med Oslo idrettskrets og særforbundene knytte til våre idretter om hvordan vi skal forholde oss. Vi har en egen side om Koronasituasjonen med linker til myndigheter, Oslo kommune og forbundene her.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.